Het zit je niet mee

Als het je niet meezit in je leven, kan dat veel klachten veroorzaken. Spanningen, stress, neerslachtigheid, hoofdpijn, buik-en rugpijn, nekpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, nachtmerries, agressie, angst, verdriet, moeilijkheden met je partner en kinderen. Je verliest kracht en voelt je breekbaar.
Het is in de therapie niet de bedoeling om de druk van je weg te nemen.
Alleen om je te laten te zien in hoeverre je die druk zelf maakt.
Als je dat weet, kan je wat je maakt ook niet maken.
‘Jacinta Roeck‘

Ook iets voor jou
Er bestaan veel misverstanden over therapie. Je hoort wel eens dat je ‘gestoord’ of ‘gek’ moet zijn. Dat is onzin. Elk mens kan baat hebben aan psychotherapie.
Als je de stap naar een therapeut zet, dan mag je jezelf feliciteren. Het is immers een moedige stap.
Je hulpvraag staat centraal bij Touw. Je problemen en klachten vormen het uitgangspunt voor de begeleiding.

Help jezelf
Psychotherapie is een methode voor je klachten en problemen. Je bespreekt je klachten en moeilijkheden met een therapeut. Dat helpt om je beter te voelen. En als je je beter voelt, dan kan je:
- Je eigen keuzes maken
- Anders omgaan met moeilijke situaties
- Je leven weer zelf in handen nemen

Integratieve visie
Interactionele Vormgeving (I.V.) is een nieuwe vorm waarbij, vertrekkend vanuit een integratieve visie, verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht tot een nieuw model.

Beroepsgeheim
Alles wat je je therapeut vertelt, is vertrouwelijk. Dit houdt in dat een therapeut gebonden is aan beroepsgeheim. Hij mag niets vertellen over de inhoud van de gesprekken.
Overleg
Wel mag je therapeut van gedachten wisslen met collega-psychotherapeuten. Via dit overleg kan hij advies van anderen ontvangen waardoor hij je nog beter kan helpen. Ook de andere therapeuten zijn gebonden aan de geheimhoudingsplicht.
Je dossier
Een therapeut is verplicht een dossier bij te houden over het verloop van de therapie. Het dossier moet gedurende 10 jaar zorgvuldig bewaard worden.